FAQ

Intrebari puse frecvent

Gasiti mai jos raspunsuri la cele mai frecvente intrebari care ne sunt adresate referitoare la cataloagele noastre de muzica de ilustratie. Dacă raspunsul la intrebarea dumneavoastra nu se regaseste mai jos, va stam la dispozitie pentru orice alte intrebari sau nelamuriri.


Blue Island Productions distribuie în mod exclusiv pentru producții făcute pe teritoriul României un număr de 30 de cataloage de muzică de ilustrație, alese cu grijă pe baza calității lor. Avem cataloage din Statele Unite, din Marea Britanie, din Franța, Germania, Danemarca și chiar și din Australia sau Africa de Sud! Fiecare are particularitatea sa, iar noi le-am reunitm rezultând o bază de muzică de peste 60.000 de piese unice, aflată în continuă creștere.

Muzica din cataloagele noastre se deosebește față de cea din acele site-uri prin calitatea sa ridicată, prin faptul că vă oferim garanția că deținem toate drepturile asupra muzicii (compoziție, înregistrare, interpretare), și prin faptul că este exclusivă, adică se găsește doar la noi, și nicăieri în altă parte. Un alt avantaj este faptul că plata o faceți în baza unei facturi emise de către o companie românească, firmele putând astfel să-și deducă TVA-ul. Site-urile care oferă muzică la prețuri foarte mici, și la care plata se face online, nu oferă nici o garanție că piesele pe care vi le oferă nu încalcă drepturile de autor ale unei terțe părți. Asta deoarece ele sunt doar niște platforme "agregatoare", pe care orice utilizator poate să uploadeze muzică, aceste site-uri neavând posiblitatea de a verifica dacă muzica uplodată este originală, și nu aparține unei terțe părți. Situațiile în care diverși deținători de drepturi de autor (compozitori, librării de muzică, publisheri, case de discuri) își găsesc muzica pe astfel de site-uri s-au înmulțit foarte mult în ultima perioadă, ceea ce duce la un risc major în cazul utlizării unor astfel de piese.

Există 2 variante. Fie ne contactați și ne spuneți de ce fel de muzică aveți nevoie, iar noi vă ajutăm să găsiți muzica potrivită în cel mai scurt timp, fie aveți posibilitatea de a vă căuta muzica dorită accesând platforma noastră de căutare de muzică.

Da, dacă sunteți un profesionst din domeniul media și aveți nevoie de muzică în mod regulat, vă vom crea un cont în platforma noastră pentru a putea descărca muzică. Din păcate nu putem pune la dispoziție muzica noastră publicului larg.

Tot ce trebuie să faceți este să dați click pe butonul "Cerere login" afat în partea de sus a site-ului nostru, sau pe linkul “Request your login for free” aflat în pagina de autentificare a platformei noastre și să completați forumularul cu datele cerute. (click aici pentru a ajunge acolo). De îndata ce primim informațiile dumneavostră, vă vom contacta în vederea deschiderii contului.

Toate piesele noastre se descarcă în format MP3 320 kHz, Stereo. Acest format este considerat de regulă suficient de bun pentru standardele de emisie (broadcast) și majoritatea clienților noștri îl folosesc. În caz că totuși doriți muzica la calitate uncompressed, trebuie doar să ne contactați și vă vom trimite într-un timp foarte scurt piesa dorită în format WAV sau AIFF.

Nu. Toată muzica distribuită de către noi este purtătoare de drepturi de autor, și utilizarea ei se poate face doar în baza unei licențe din partea noastră, din care compozitorii și artiștii sunt remunerați la randul lor.

Accesul la platforma noastră de muzică este gratuit și nu plătiți pentru descărcări. Se plătește o licență de muzică doar atunci când doriți să folosiți în producțiile dumneavostră una sau mai multe piese de la noi. Costul licențelor variază în funcție de tipul de utilizare (spot publicitar, film, producție de televiziune, film online sau corporate, aplicație multimedia etc), cantitatea de muzică dorită, durata totală a muzicii în producția dumneavoastră, și teritoriul sau teritoriile pentru care doriți licența. Însă e mai simplu decât pare. Contactați-ne și vă vom oferi o cotație personalizată.

Absolut! Descărcările pieselor sunt doar pentru ca dumneavoastră să puteți testa modul în care muzica funcționează pe imagine. Însă în momentul în care vă hotărâți ca o piesă să ramână pe edit, e nevoie să ne trimiteți lista pieselor pe care doriți să le folosiți și titlul producție din care vor face parte.

Pentru clienții care au nevoie de cantități mari de muzică dar au limitări tehnice legate de accesul la Internet sau lățimea de bandă, putem oferi soluții alternative de acces la muzică, cum ar fi hard-disk-urile externe.

Sigur, dar numai când sunteți logați ca utilizator înregistrat. Puteți crea un playlist din meniul “Projects”, după care să adăgați în acesta piesele care vă plac, folosind iconița cu simbolul “+” din dreptul respectivei melodii. La sfârșit aveți optiunea să reascultați piesele din playlist, sau să le descărcați pe toate într-un singur pachet.

Da, puteți descărca un ghid de utilizare în format PDF al platformei noastre de la secțiunea “Tips & Tricks”. Tot acolo găsiți și câteva sfaturi rapide cu privire la utilizarea ei. Deși platforma noastră este destul de intuitivă, vă încurajăm totuși să aruncați o privire asupra acelei secțiuni pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de ea.